Suplement full 5 juliol 2020
CELEBRACIONS
Avui, DIUMENGE XIV DE DURANT L’ANY, celebrarem l’Eucaristia, a les 9.
Dissabte vinent, a les 8 de la tarda, missa dominical.
PREGUEM . . .
• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:
DIUMENGE: Vilagran-Moner
DILLUNS: Cast Palahí i Conxita Vidal
DIMARTS: en acció de gràcies
DIMECRES: Pujol-Tarrés
DIJOUS: ànimes
DIVENDRES: Ramírez-Moya
DISSABTE: Joan Gómez i Antònia Morell
Diumenge: Francesc Rojas
INFORMACIÓ
• PÀGINA WEB DE LA PARRÒQUIA
Entreu a la pàgina www.palausacosta.cat, hi trobareu tota la informació de la parròquia.
• 57è ANIVERSARI DE LA MEVA ORDENACIÓ SACERDOTAL
Dimarts vinet, 7 de juliol, celebraré el 57è aniversari de la meva ordenació sacerdotal. Prego que us uniu a la meva acció de gràcies.
• “LAUDATO SI'” EN 100 CITES. L’ENCÍCLICA ECOLÒGICA DE FRANCESC (continuació)
– La terra, la nostra casa, sembla convertir-se cada vegada més en un immens dipòsit de porqueria. En molts llocs del planeta, els ancians enyoren els paisatges d’altres temps, que ara es veuen inundat d’escombraries. (21)
– Aquests problemes estan íntimament lligats a la cultura del rebuig, que afecta tant els éssers humans exclosos com les coses que ràpidament es converteixen en escombraries. Advertim, per exemple, que la major part del paper que es produeix es desaprofita i no es recicla. (…) El sistema industrial, al final del cicle de producció i de consum, no ha desenvolupat la capacitat d’absorbir i reutilitzar residus i deixalles. (22)
– La humanitat és cridada a prendre consciència de la necessitat de realitzar canvis d’estils de vida, de producció i de consum, per a combatre aquest escalfament o, almenys, les causes humanes que el produeixen o accentuen. (23)
– Si l’actual tendència continua, aquest segle podria ser testimoni de canvis climàtics inaudits i d’una destrucció sense precedents dels ecosistemes, amb greus conseqüències per a tots nosaltres. El creixement del nivell del mar, per exemple, pot crear situacions d’extrema gravetat. (24)
– És tràgic l’augment dels migrants fugint de la misèria empitjorada per la degradació ambiental, que no són reconeguts com a refugiats en les convencions internacionals i porten el pes de les seves vides abandonades sense cap protecció normativa. Lamentablement, hi ha una general indiferència davant
aquestes tragèdies. (25)
– Molts d’aquells qui tenen més recursos i poder econòmic o polític semblen concentrar-se sobretot a emmascarar els problemes i a amagar els símptomes, mirant només de reduir alguns impactes negatius del canvi climàtic. (26)
– Ja s’han superat certs límits màxims d’explotació del planeta sense que hàgim resolt el problema de la pobresa. (27)
– L’accés a l’aigua potable i segura és un dret humà bàsic, fonamental i universal, perquè determina la sobrevivència de les persones, i per tant és condició per a l’exercici dels altres drets humans.
imprès.SHALOM/Girona-03/07/2020