Suplement full 23 de març 2025


3a. SETMANA DE QUARESMA: FRATERNITAT
La fraternitat ens uneix. Ens fa igual, i ningú no en queda exclòs. La terra és el ferment per a fer créixer aquesta fraternitat. És la humilitat de les coses senzilles, febles i que necessiten tenir-ne cura. La fraternitat implica sempre un esforç, un treball per a donar fruits. Un acceptar la diferència, i acollir a tothom. La fraternitat és el compromís contra la indiferència, el rebuig i el rentar-nos les mans davant moltes situacions que viuen tantes persones arreu del món.







Avui, dissabte, DIUMENGE III DE QUARESMA , dissabte vinent a les 8 del vespre, missa dominical.
PREGUEM . . .
• EN LES MISSES D’AQUEST MES PREGAREM:
- Dissabte 1 de març: Jaume Torrentà
Dissabte 8 de març: Antònia Morell i Joan Gómez
Dissabte 15 de març: Mercé Lloret i Jordi Bosch - Dissabte 22 de març: Joaquim Oliveras i Carme Bagaría
- Dissabte 29 de març: Família Vita – Vilaplana
• CAMINS D’ESPERANÇ

• LA COMUNIÓ DE LA FRATERNITAT
Unes de les paraules que marquen l’estil de viure del cristià és la fraternitat. Ser fratern va més enllà d’unir esforços per a treballar en un mateix projecte. Va més enllà del testimoniatge personal de servei. Va més enllà d’una caritat de saber-nos perdonar. Va més enllà d’una acollida de bones formes i sentiments. Va més enllà de quedar bé de portes en fora.
No podem oblidar que el sentit de fraternitat és un dels eixos constitutius de la nostra identitat humana, i alhora cristiana. I no resulta fàcil. Són moltes les dificultats i adversitat que hem de poder superar per fer-lo créixer. Per això la terra és l’element clau per la fraternitat. La terra és humilitat, és “humus” (la capa superior vegetal de la terra, on es produeix la descomposició de la matèria orgànica en adob i fertilitzant). Però és sobretot el seu significat lingüístic de terra, del qual també deriva homo, és a dir home, que dona sentit a la fraternitat. Som terra perquè som humanitat. Som fraternitat perquè ens unim com a humanitat. Aquí rau el nucli essencial de la nostra identitat persona. El nucli de la dignitat humana radica en aquesta fraternitat, en aquest ser iguals, que accentua el nostre compromís per la vida de les persones. Fa que les nostres relacions esdevinguin quelcom més que un pacte comercial. I per damunt de tot és l’amor profund per la natura i la contemplació de la creació com a obra de Déu que salva.
El testimoniatge de la fraternitat va de dins cap en fora. De l’interior a l’exterior. Del silenci a la paraula. De la consciència a l’acció a favor de la vida de les persones. Del sentiment personal al compromís a favor dels altres. Del creixement personal al servei compartit envers la societat. El testimoniatge i la vivència de la fe són els eixos que configuren la fraternitat, a l’estil de la proposta de l’evangeli de Jesús. És anar per la vida junts, amb molts d’altres cristians o no que fem camí en aquesta humanitat. “En l’Església en sortida que ens demana el papa Francesc, no hi anem sols; anem-hi abans que res amb el segell de la comunió entre nosaltres” (Mons. Joan Planellas i Barnosell, arquebisbe de Tarragona i primat).
Viure la fraternitat com a comunitat cristiana, és quelcom que no podem copsar amb un simple cop d’ull d’un instant. És quelcom de més profund.
És quelcom que demana temps, dedicació i esforç. És l’Esperança que guia i il·lumina el sentit per a viure la fraternitat. Sense una bona esperança no són possibles els gestos de fraternitat. Sense creure’ns que portem Esperança no podem albirar el demà d’una manera diferent, on la fraternitat hi tingui un lloc. L’Esperança ens fa construir la fraternitat des d’un projecte de quelcom bonic per la nostra vida. És col·laborar en la construcció de l’amistat, de l’amor i el servei de cada persona.
Mn. Jordi Reixach i Masachs
Girona, 23 de març de 2025
Full Parroquial 23 de març de 2025
Suplement full 23 de març 2025
Imprès.SHALOM/Girona, 21 de març de 2025