Suplement full 20 d´octubre de 2024

Suplement full 20 d´octubre de 2024

Avui, dissabte, DIUMENGE XXIX DE DURANT L’ANY, dissabte vinent a les 8 del vespre, missa dominical.

PREGUEM . . .

•EN LES MISSES D’AQUEST MES PREGAREM:

Dissabte 5 d´octubre: Vilagran-Moner 
Dissabte 12 d´octubre: Antònia Morell i Joan Gómez 
Dissabte 19 d´octubre: Mercè Noguera  
Dissabte 26 d´octubre: Vita-Vilaplana 

•NOU CURS DE LA CATEQUESI 24-25:

Aquest any, a causa de la defunció de Mn. Frederic, anem una mica més tard!! Però després de molts dies de trobades, amb Mn. Jordi Reixach i també amb Fra Octavi s’ha considerat que la catequesi a la nostra parròquia ha de continuar endavant!!

Els catequistes Xavier, Montserrat i Nuri ja estem preparant aquest Nou curs amb il·lusió i ganes d’innovar per fer arribar als nostres infants i a les seves famílies el missatge de Jesús: conèixer-lo i estimar-lo; juntament amb la Mare de Déu.

Us demanem que ens ajudeu en la formació d’aquests nens i nenes que aquest any formaran part de la nostra parròquia.

La Catequesi començarà el proper dissabte 19 d’octubre a les 18:30 fins a 19:30

Qui es vulgui inscriure que es posi amb contacte amb:
Montserrat 608 24 45 63
Nuri 656 28 53 80.

Els catequistes.

•MISSATGE DEL PAPA PER A LA XCVIII JORNADA MUNDIAL DE LES MISSIONS 2024

Aneu i convideu tothom al banquet (Mt 22,9)

Per a la Jornada Mundial de les Missions d’aquest any he triat el tema de la paràbola evangèlica del banquet nupcial (Mt 22,1-14). Després que els convidats van rebutjar la invitació, el rei, protagonista del relat, diu als seus serfs: «Surtin a les cruïlles dels camins i convidin tots els qui trobin» (v. 9).

“Aneu i convideu!”. La missió com un incansable anar i convidar a la festa del Senyor.

Els dos verbs que expressen el nucli de la missió –”vagin” i “truquin” amb el sentit o significat de “inviten”– estan col·locats al començament del mandat del rei als seus serfs.

Pel que fa al primer, cal recordar que anteriorment els serfs havien estat ja enviats a transmetre el missatge del rei als convidats. Això ens diu que la missió és un incansable anar cap a tota la humanitat per convidar-la a la trobada i la comunió amb Déu. Incansable! Déu, gran en l’amor i ric en misericòrdia, sempre està en sortida a la trobada de tot home per cridar-lo a la felicitat del seu Regne, malgrat la indiferència o el rebuig.

Així, Jesucrist, bon pastor i enviat del Pare, anava a buscar les ovelles perdudes del poble d’Israel i desitjava anar més enllà per arribar també a les ovelles més llunyanes (Jn 10,16).

Ell va dir als deixebles, tant abans com després de la seva resurrecció: “Vagin!”, involucrant-los en la seva mateixa missió (Lc 10,3; Mc 16,15). Per això, l’Església continuarà anant més enllà de tota frontera, continuarà sortint una vegada i una altra sense cansar-se o desanimar-se davant les dificultats i els obstacles, per complir fidelment la missió rebuda del Senyor.

Aprofito l’ocasió per agrair als missioners i missioneres que, responent a la crida de Crist, ho han deixat tot per anar lluny de la seva pàtria i portar la Bona Nova allà on la gent encara no l’ha rebut o l’ha acollit recentment. Estimats germans, la vostra generosa entrega és l’expressió tangible del compromís de la missió que Jesús va confiar als seus deixebles: «Vagin, i facin que tots els pobles siguin els meus deixebles» (Mt 28,19).

Per això continuem resant i donant gràcies a Déu per noves i nombroses vocacions missioneres dedicades a l’obra d’evangelització fins als confins de la terra.

I no oblidem que tot cristià està cridat a participar en aquesta missió universal amb el seu propi testimoniatge evangèlic en tots els ambients, de manera que tota l’Església surti contínuament amb el Senyor i el Mestre als “creus dels camins” del món d’avui.

Dirigim la nostra mirada a Maria, que va obtenir de Jesús el primer miracle, precisament en una festa de casaments, a Canà de Galilea (Jn 2,1-12). El Senyor va oferir als esposos i a tots els convidats l’abundància del vi nou, signe anticipat del banquet nupcial que Déu prepara per a tothom, al final dels temps. Supliquem també avui la seva intercessió materna per la missió evangelitzadora dels deixebles de Crist. Amb l’alegria i la sol·licitud de la nostra Mare, amb la força de la tendresa i de l’afecte, anem i portem a tots la invitació del Rei Salvador. Santa Maria, Estrella de l’evangelització, pregueu per nosaltres!
Font: https://www.vatican.va/content/francesco/es/messages/missions/documents/20240125-giornata-missionaria.html

Full Parroquial 20 d´octubre de 2024

BISBAT DE GIRONA

Suplement full 20 d´octubre de 2024

Imprès.SHALOM/Girona, 15 d´octubre de 2024