Suplement full 13 d´octubre de 2024

Avui, dissabte, DIUMENGE XXVIII DE DURANT L’ANY, dissabte vinent a les 8 del vespre, missa dominical.

PREGUEM . . .

•EN LES MISSES D’AQUEST MES PREGAREM:

Dissabte 5 d´octubre: Vilagran-Moner 
Dissabte 12 d´octubre: Antònia Morell i Joan Gómez 
Dissabte 19 d´octubre: Mercè Noguera  
Dissabte 26 d´octubre: Vita-Vilaplana 

•NOU CURS DE LA CATEQUESI 24-25:

Aquest any, a causa de la defunció de Mn. Frederic, anem una mica més tard!! Però després de molts dies de trobades, amb Mn. Jordi Reixach i també amb Fra Octavi s’ha considerat que la catequesi a la nostra parròquia ha de continuar endavant!!

Els catequistes Xavier, Montserrat i Nuri ja estem preparant aquest Nou curs amb il·lusió i ganes d’innovar per fer arribar als nostres infants i a les seves famílies el missatge de Jesús: conèixer-lo i estimar-lo; juntament amb la Mare de Déu.

Us demanem que ens ajudeu en la formació d’aquests nens i nenes que aquest any formaran part de la nostra parròquia.

La Catequesi començarà el proper dissabte 19 d’octubre a les 18:30 fins a 19:30

Qui es vulgui inscriure que es posi amb contacte amb:
Montserrat 608 24 45 63
Nuri 656 28 53 80.

Els catequistes.

•LECTIO 13 d´octubre de 2024

Aquest diumenge té quatre parts ben diferenciades però profundament relacionades entre si:

L’episodi de l’home ric (versets 17 al 22).
Reflexió pel que fa als rics (versets 23 al 25).
Catequesi sobre el do de la salvació (versets 26 i 27).
Comentaris sobre la “sort” dels deixebles del Senyor (versets 28 al 30).

A la primera part s’acosta a Jesús un home de manera molt intempestiva i ansiosa: arriba corrents, s’agenolla i li pregunta què ha de fer per tenir vida eterna. Com que l’home ho ha anomenat “mestre bo”, Jesús “juga” amb l’expressió per deixar clar que ell és realment bo perquè és Déu i només Déu és totalment bo. El Senyor li recorda alguns dels manaments i l’home li diu que els ha complert des que era petit. Aleshores Jesús el convidarà al seu seguiment dient-li que vengui tot el que té, lliuri els diners entre els pobres i que ho segueixi com a deixeble dilecte. Però l’home no pot fer el pas. Es va posar trist i se’n va desanimar perquè era molt ric.

Aquest episodi dona peu per a una reflexió del Senyor pel que fa als “rics”. Jesús dirà que és molt difícil per a algú que posseeix molts béns poder acceptar Déu com el seu Senyor i Rei. Davant la sorpresa dels seus deixebles insistirà en la idea que és molt difícil entrar al regne de Déu. Posa un exemple pràcticament impossible que un camell passi pel forat d’una agulla. Però l’exemple no és per assenyalar amargament la realitat sinó per donar lloc a Déu que és l’únic que ho pot fer. I passem al punt següent.

En tercer lloc, Jesús presenta la salvació com un do de Déu. Ningú no es pot salvar a si mateix: “per als éssers humans això és impossible”; però no ho és per al Senyor perquè “tot és possible per a Déu”. Déu és el que ens salva.

Finalment, la reflexió es concentra en Pere que recorda al Senyor que ell i els altres apòstols ho han deixat tot per seguir-lo. Jesús els ratifica que a qui ho deixa tot per anunciar la bona nova del Regne passa a rebre el seu premi. En aquesta terra rebrà el cent per un i, a més, i sobretot, la vida eterna en Déu.

Preguntes per a la meditació

Com reacciono quan el Senyor em demana que m’entregui totalment a Ell deixant aquelles coses que avui em donen seguretat?
Quines coses hauré de deixar avui per seguir integralment el Senyor?
Què faig avui davant la invitació del Senyor? Tinc l’actitud de l’home ric o em llanço cap endavant amb valor sabent que Jesús em donarà les forces necessàries per poder-lo seguir fidelment?
Quina mena de “riqueses” em lliguen avui? Em puc deixar anar d’aquestes riqueses per seguir el Mestre, tenir vida eterna i salvar-me?

Mn. Gabriel Mestre

Full Parroquial 13 d´octubre de 2024

BISBAT DE GIRONA

Suplement full 13 d´octubre de 2024

Imprès.SHALOM/Girona, 11 d´octubre de 2024