Suplement full 4 d´agost de 2024

Avui, dissabte, DIUMENGE XVIII DE DURANT L’ANY, Dissabte vinent a les 7 del vespre, missa dominical.

PREGUEM . . .

•EN LES MISSES D’AQUEST MES PREGAREM:

Dissabte 3 d´agost: Mercè Costal i Rosa Soler

Dissabte 10 d´agost: Mercè Noguera

Dissabte 17 d´agost: Vita-Vilaplana

•PARAULES DEL PAPA FRANCESC

CARTA ENCÍCLICA
LAUDATO SI’ DEL SANT PARE FRANCESC
SOBRE LA CURA DE LA CASA COMUNA I

1. «Laudato si’, mi’ Signore» – «Lloat siguis, Senyor meu», cantava sant Francesc d’Assís. En aquest bell càntic ens recordava que la nostra casa comuna és també com una germana, amb la qual compartim l’existència, i com una mare bella que ens acull entre els seus braços: «Lloat siguis, Senyor meu, per la germana la nostra mare terra, la qual ens sustenta, i governa i produeix diversos fruits amb colorides flors i herba».

2. Aquesta germana clama pel dany que li provoquem a causa de l’ús irresponsable i de l’abús dels béns que Déu hi ha posat. Hem crescut pensant que érem els seus propietaris i dominadors, autoritzats a espoliar-la. La violència que hi ha al cor humà, ferit pel pecat, també es manifesta en els símptomes de malaltia que advertim a terra, a l’aigua, a l’aire i als éssers vivents. Per això, entre els pobres més abandonats i maltractats, hi ha la nostra oprimida i devastada terra, que «gemega i pateix dolors de part» (Rm 8,22). Oblidem que nosaltres mateixos som terra (cf. Gn 2,7). El nostre cos està constituït pels elements del planeta, el seu aire és el que ens dona l’alè i la seva aigua ens vivifica i restaura.

Font: https://www.vatican.va/content/francesco/es/encyclicals/documents/papa-francesco_20150524_enciclica-laudato-si.html

Full Parroquial Agost 4 de 2024

BISBAT DE GIRONA

Suplement full 4 d´agost de 2024