Suplement full 19 de juny de 2022
CELEBRACIONS
Avui, diumenge, SOLEMNITAT DEL SANTÍSSIM COS I SANG DE CRIST, missa ales 9.
Divendres vinent , a les 8,40, Rosari i Mes del Sagrat Cor de Jesús, i a les 9, Missa.
Dissabte, a les 8 de la tarda, missa dominical.
PREGUEM . . .
• EN LES MISSES D’AQUESTA SETMANA PREGAREM:
DIUMENGE: Sebastià Carreras
DILLUNS: M. Lluïsa Pujol
DIVENDRES: Joan Alsina
DISSABTE: Carles Soler
Diumenge: Ginesta-de Puig
INFORMACIÓ
• CORPUS, DIA DE CARITAT, 19 de juny.
Com cada any, tindrà lloc la COL·LECTA EXTRAORDINÀRIA per CÀRITAS.
La quantitat que es reculli es distribuirà d’acord amb les proporcions establertes següents:
50 % a Càritas Girona (parròquies de la ciutat de Girona)
40 % a Càritas Diocesana
10 % a Càritas Parroquial
• LA BELLESA DE LA CARITAT
L’Església ha volgut que aquesta festivitat coincideixi amb el Dia de la Caritat. I és que l’Eucaristia i l’amor als germans, particularment als més necessitats, estan estretament units; són com dues cares de la mateixa moneda. Sant Lluc, a l’Evangeli, ens recorda que un dia Jesús, després de parlar a una multitud, en un lloc on no hi havia res per menjar, va agafar cinc pans i dos peixos i mirant al cel els va beneir, els va partir i els va donar als seus deixebles perquè els repartissin entre la gent. Tots en van menjar i van quedar saciats (cf. Lc 9,16-17).
En aquest passatge Jesús compta amb els seus deixebles per saciar els famolencs, compta amb nosaltres per dur a terme aquesta missió. Com diu el papa Francesc, estem cridats a donar la mà a tots, especialment als pobres, a trobar-los, a mirar-los als ulls, a abraçar-los, per fer-los sentir que no estan sols
Tant se val si, de vegades, quan ajudem els pobres, tenim dificultats o patim la incomprensió de les persones que ens envolten. Quan practiquem la caritat amb els nostres semblants ens apro-pem a Crist. Cada vegada que ajudem un germà necessitat ho fem al mateix Crist (Mt25,40). La caritat és un acte d’amor al proïsme, especialment als més necessitats, oferint-los ajuda i suport, però també implica treballar per la justícia social i criticar les estructures que provoquen la pobresa.
Igual que en el passatge de la multiplicació dels pans, a l’Eucaristia, Jesús també vol compartir amb nosaltres el seu cos i la seva sang. El gest de partir i de compartir el pa és el signe d’identitat dels cristians. A l’Eucaristia trobem la força de Jesús ressuscitat. L’altar al voltant del qual la comunitat es reuneix és com el torn d’un terrisser. En ell, Déu ens modela per convertir-nos en bons samaritans, disposats a acollir tot aquell que la vida ha deixat abandonat a la vora del camí.
La Caritat i l’Eucaristia van unides, com bé expressa sant Pau a la primera carta als Corintis, quan mostra el seu enuig davant la incoherència dels que celebraven l’Eucaristia, però no s’immutaven davant la necessitat dels pobres (1Cor11,17-22).
Demanem al Senyor que ens ensenyi a oferir consol i esperança a tots, especialment als més necessitats; ell ens diu que en el servei als més vulnerables trobarem la pau i la felicitat (cf. Jn13,17). Demanem a Déu que en aquesta festa del Corpus ens ensenyi a viure la bellesa de la caritat. Perquè l’amor és el que transforma el món, el fa més humà i més habitable.
Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona
impres. SHALOM/Girona-17/06/2022